@thegreektraveller

Ελληνικά βουνά, ταξίδι με μοτοσικλέτα, Κίσσαβος, Όλυμπος, Κράβαρα, Ορεινή Ναυπακτία, Βαρδούσια, Γκιώνα, Μαίναλο, Πίνδος, Ροδόπη, Παρνασσός, Παναχαίκό, Πάρνωνας
Ταξίδι στην Ανεξερεύνητη Ελλάδα

Δυο λόγια για το blog

Καλώς ήρθατε στο blog «thegreektraveller»! Αντικείμενό του είναι το ταξίδι στην Ελλάδα, και ιδιαίτερα στην πιο άγνωστη και ανεξερεύνητη Ελλάδα. Είναι ένα ταξίδι στον πολιτισμό, τα μνημεία, τα τοπία, την περιπέτεια, τη γαστρονομία, τους ανθρώπους. Ένα blog για τα ταξίδια σε μια χώρα άγνωστη στους τουρίστες, άγνωστη στους πολλούς ταξιδιώτες, άγνωστη ακόμη και στους περισσότερους Έλληνες! Ένα blog με ιστορίες και φωτογραφίες από τα δικά μου ασυνήθιστα ταξίδια. Ένα blog όμως για να εμπνευστείτε κι εσείς το δικό σας ταξίδι σε αυτό τον γοητευτικό και σπάνιο τόπο. Ένα blog με ιστορίες όπως θα σας τις έλεγε ένας φίλος σας που μόλις επέστρεψε από το ταξίδι του στην Ελλάδα.

Μέτσοβο Βοβούσα - Ποθητός 198
Καλωσήρθατε στην άγνωστη Ελλάδα!

Το δικό μου ταξίδι και το δικό σας

Κάθε ταξίδι είναι ένα έργο τέχνης με πρωταγωνιστή και δημιουργό τον ίδιο τον ταξιδιώτη. Εσάς δηλαδή. Έτσι τα δικά μου ταξίδια στην Ελλάδα, τα οποία θα δείτε στα posts είναι κάτι σαν πρώτη ύλη για να κάνετε τα δικά σας ταξίδια. Μια σπίθα, μια έμπνευση, ένα βλέμμα. Ένας μεζές από ένα μεγάλο πλούσιο τραπέζι. Μια μόλις σταγόνα βγαλμένη μέσα από έναν ποταμό ομορφιάς για να σας ανοίξει η όρεξη για μια βουτιά!

Μια Ελλάδα. Δυο Ελλάδες

«Ελληνικά βουνά, ταξίδι με μοτοσικλέτα, Κίσσαβος, Όλυμπος, Κράβαρα, Ορεινή Ναυπακτία, Βαρδούσια, Γκιώνα, Μαίναλο, Πίνδος, Ροδόπη, Παρνασσός, Παναχαίκό, Πάρνωνας»

Μέσα από τις σελίδες του blog ξετυλίγονται ταξίδια από την γνωστή και – κυρίως –  την άγνωστη Ελλάδα. Την οποία τη γνώρισα, την ταξίδεψα (και ακόμα την ταξιδεύω…) και μετά από τόσα χρόνια δεν σταμάτησε να με μαγεύει. Μάζεψα και μαζεύω ακόμη στιγμές ομορφιάς και άφθονης γνώσης, εικόνες, κείμενα και χάρτες. Και τα φορτώνω σιγά σιγά στις σελίδες του blog που μόλις ανοίξατε, με την υπομονή ενός συλλέκτη και τον ενθουσιασμό ενός νεοφώτιστου. Με μοναδικό σκοπό να γνωρίσουν όσο πιο πολλοί ταξιδιώτες γίνεται την αληθινή Ελλάδα. Και την τουριστική. Και την άλλη…

Δελτίον ταυτότητας

Είμαι ο Αντώνης Ιορδάνογλου και εδώ και πολλά χρόνια είμαι επαγγελματίας ταξιδιώτης, δημοσιογράφος, φωτογράφος και χαρτογράφος. Ξεκίνησα τα ταξίδια όταν σταμάτησα να διδάσκω μαθηματικά, τα οποία ήταν οι κύριες σπουδές μου. Έχω γράψει πλήθος ταξιδιωτικούς οδηγούς για τις πιο άγνωστες περιοχές της Ελλάδας, έχω κάνει πλήθος χάρτες και έχω φτιάξει πλήθος λευκώματα. Συνεργάστηκα για χρόνια με τις εκδόσεις Road, φτιάξαμε με τη Μάγια Τσόκλη το περιοδικό Passport, έστησα οδηγούς και λευκώματα για τις μεγαλύτερες Ελληνικές εφημερίδες και περιοδικά, έγραψα (και γράφω) εκατοντάδες άρθρα για την μεγάλη μου αγάπη τη θάλασσα. Μετά από εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα στα βουνά, τα νησιά, και τις ακτές της Ελλάδας, με μοτοσικλέτες, τζιπ, σκάφη, ποδήλατα (και με τα πόδια φυσικά…), μετά από αμέτρητες εκδόσεις, χάρτες και άρθρα σε όλα τα ταξιδιωτικά έντυπα της χώρας, έφτασα εδώ. Και δημιούργησα αυτό το blog. Γιατί;

«Σαμοθράκη, Θράκη, Βόρειο Αιγαίο πέλαγος, όρος Σάος, κεχαγιάδες, Αλεξανδρούπολη, Λαύριο, Καβάλα»

Πρώτον γιατί θέλω να μοιραστώ με τους πολλούς φίλους της Ελλάδας τα πιο κρυφά της μυστικά, να αποκαλύψω μια χώρα κυριολεκτικά άγνωστη.

Δεύτερον γιατί οι περισσότεροι επισκέπτες της Ελλάδας έρχονται στους γνωστούς και πολυδιαφημισμένους τόπους και χάνουν την ευκαιρία να γνωρίσουν  την υπόλοιπη, γοητευτική ελάχιστα αναπτυγμένη και άγνωστη χώρα: να γνωρίσουν την ψυχή της Ελλάδας.

Τρίτον γιατί νομίζω ότι το ταξίδι μπορεί να σε αλλάξει και το ταξίδι στον πολιτισμό και το τοπίο της αυθεντικής Ελλάδας είναι ένα τέτοιο ταξίδι.

Και τέταρτον γιατί έτσι, μέσα από τις σελίδες του blog…

…συνεχίζω να γράφω για να ταξιδεύω. Και να ταξιδεύω για να γράφω…

«Ασπροπόταμος, Αχελώος, Πίνδος, Τρίκαλα, Καλαρρίτες, Ανθούσα, Χαλίκι, Μονή Παναγίας Γαλακτοτροφούσας, Θεσσαλία, Ήπειρος»
Τρίκερι, Πήλιο
Αναζητώντας την άγνωστη Ελλάδα

Πώς να περιηγηθείτε στο blog

Τι ψάχνει ένας αληθινός ταξιδιώτης; Συναρπαστικά τοπία απείραχτα από την ανθρώπινη παρουσία. Ανεξίτηλα σημάδια της ιστορίας και του πολιτισμού του τόπου, την αρχιτεκτονική του κληρονομιά, μνημεία, παραδόσεις και έθιμα, έργα τέχνης, βιβλία και μουσικές. Γεύσεις και παραδοσιακή κουζίνα, η οποία είναι κι αυτή μια σπουδαία μορφή πολιτισμού (και μια μεγάλή χαρά του ταξιδιώτη επίσης…). Λίγη δράση για να γνωρίσει τις πιο απρόσιτες γωνιές του τόπου, τα πιο απείραχτα και δυσπρόσιτα τοπία. Ανθρώπους για να του πουν ιστορίες, μέσα από τις οποίες θα ανακαλύψει την ιστορία και τον πολιτισμό. Όλα αυτά είναι τακτοποιημένα στις σελίδες του blog και είναι στη διάθεσή σας. Βρίσκονται μόλις ένα κλικ μακριά σας. 

Τόποι: Νησιά και Ηπειρωτική Ελλάδα. Όλα ταξινομημένα σε γεωγραφικές ενότητες.

Πολιτισμός: Αρχιτεκτονική, εκκλησίες και μοναστήρια, αρχαιολογικοί χώροι και λοιπά μνημεία, κάστρα και φρούρια, παραδόσεις και έθιμα, τέχνη παλιά, και σύγχρονη, βιβλία και μουσικές. Και άλλα πολλά…

«Αμφιάραος, Αμφιάρειο, Ωρωπός, Μαρκόπουλο, Κάλαμος, Καπανδρίτι, Αττική, Θήβα, Άργος»

Άνθρωποι: Προσωπικές ιστορίες, επαγγέλματα που χάνονται, πορτραίτα, απλοί Έλληνες που συνάντησα ταξιδεύοντας και ομόρφυναν το δικό μου ταξίδι.

Περιπέτεια: Η χαρά της αδρεναλίνης εν Ελλάδι. Δηλαδή : Ορειβασία, 4Χ4, Trekking, Canyoning, Ψαροτούφεκο και ελεύθερη κατάδυση, mountain bike, Ιστιοπλοΐα, Φουσκωτά, Καταδύσεις… όρεξη να χεις. Και καλό κουράγιο…

Πρακτικές πληροφορίες (Διαμονη, Φαγητό, εξολπισμός και άλλα): Συνταγές από όλη την Ελλάδα, παραδοσιακά μαγειρέματα, νοικοκυρές στα χωριά που ανοίγουν την κουζίνα τους. Επίσης ξεχωριστά εστιατόρια και ταβέρνες στην Ελλάδα που τιμούν τον τόπο τους.Ξεχωριστές ξενοδοχειακές μονάδες. Από πεντάστερα πολυτελή διαμάντια έως boutique ξενοδοχεία, μικρές πανσιόν , και αυθεντικές αγροτουριστικές μονάδες. Όλα επιλεγμένα με κριτήριο την αυθεντικότητα και την υψηλή ποιότητα φιλοξενίας.  Παρουσιάσεις ταξιδιωτικού εξοπλισμού: βιβλία, χάρτες, ηλεκτρονικά, φωτογραφικά και… άλλα.

Φωτογραφίες: Παντού! Σε κάθε άρθρο!

SecretLand: Τα πιο παράξενα άρθρα, τα πιο ασυνήθιστα μέρη και εικόνες, αυτά που δίνουν έναν «εξωτισμό» στο ταξίδι στην Ελλάδα!

«Λίμνη Τριχωνίδα, Αιτωλία, Θέρμο, Αγρίνιο, Παναιτωλικό όρος, Αράκυνθος όρος, λίμνη Λυσιμαχία, Αιτωλοακαρνανία, Ναύπακτος, Ρίο, Αντίρριο, Στερεά Ελλάδα»

 Περισσότερη πληροφορία;

Σας άρεσαν οι ιστορίες μου; Θέλετε να μάθετε κι άλλα για τα μέρη που επισκέφθηκα; Θέλετε να έχετε up to date ταξιδιωτικές πληροφορίες για τις πιο μικρές και καθόλου διάσημες γωνιές της Ελλάδας; Θέλετε διευθύνσεις, ονόματα και τηλέφωνα; Στείλτε μου ένα mail και θα σας στείλω το συντομότερο τις πληροφορίες που θέλετε, ελεγμένες και ενημερωμένες.

«Αιδηψός, Εύβοια, Θέρμες Σύλλα. Σόδομα, Γόμορα, Λίμνη Ευβοίας, Ροβιές»

Περισσότερη επικοινωνία;

Σας άρεσε κάποια ιστορία; Ή μήπως κάτι δεν σας άρεσε; Η γνώμη σας είναι πολύ σημαντική για μένα. Εξάλλου οι αληθινοί πρωταγωνιστές ενός blog είναι οι αναγνώστες του. Με ενδιαφέρει τι σας αρέσει και τι δεν σας αρέσει, αν κάτι είναι λάθος, αν σε κάτι διαφωνείτε, ακόμη και μια καλή ιδέα για κάτι νέο.

Γι αυτό αν θέλετε σημειώστε την άποψή σας στον χώρο κάτω από το ανάλογο θέμα. Ή αν θέλετε στείλτε μου ένα mail. 

contact@thegreektraveller.com

Social Media