Σπέτσες, Αργοσαρωνικός

Ταξιδεύοντας με κινέζους φίλους (2)

Η Ύδρα το φθινόπωρο είναι γλυκιά σαν βανίλια. Χρώματα, ουρανός, θάλασσα, θερμοκρασία όλα ιδανικά.

 

Ύδρα, Αργοσαρωνικός

 

Ύδρα, Αργοσαρωνικός

 

Ύδρα, Αργοσαρωνικός

 

Με την εκ Κίνας ορμώμενη παρέα κάναμε διάφορα ωραία στο νησί, καταλήξαμε στις Σπέτσες, απολαύσαμε ένα χαριτωμένο δειλινό και ένα ακόμη ωραιότερο βράδυ και το πρωί σαλπάραμε για Ζέα.

 

Σπέτσες, Αργοσαρωνικός

 

Και μετά ακολούθησε μια πολύ πολύ elegant πτήση για Μύκονο (οι φωτό είναι από τα παραπάνω θαυμάσια…).

 

Μύκονος, Κυκλάδες

 

 

Μύκονος, Κυκλάδες

 

Όμως εγώ εδώ γράφω ιστορίες, όχι ημερολόγιο καταστρώματος. Γι αυτό ιδού η δεύτερη ιστορία του ταξιδιού με κινέζους φίλους:

Όταν ο Κομφούκιος ταξίδευε στο ανατολικό τμήμα της χώρας, βρήκε δύο παιδιά που είχαν μια έντονη διαφωνία. Έτσι, τους ρώτησε γιατί διαφωνούσαν.

«Νομίζω», είπε ένα παιδί, «ότι ο ήλιος είναι κοντά μας τα ξημερώματα και μακριά από μας το μεσημέρι.»

Το άλλο παιδί υποστήριξε ότι ο ήλιος ήταν πολύ μακριά από εμάς την αυγή και κοντά μας στο μεσημέρι.

«Όταν ο ήλιος εμφανίζεται  το πρωί», δήλωσε το πρώτο παιδί, «είναι τόσο μεγάλος όσο το κουβούκλιο ενός κάρου, αλλά το μεσημέρι φαίνεται μόνο σαν ένα πιάτο ή ένα μπολ. Λοιπόν, δεν είναι αλήθεια ότι τα αντικείμενα μακριά φαίνονται μικρότερα ενώ τα κοντινά φαίνονται μεγαλύτερα;»

«Όταν ο ήλιος βγαίνει το πρωί», τόνισε το δεύτερο παιδί , «είναι πολύ δροσερά, αλλά το μεσημέρι είναι τόσο ζεστά, όπως βάζοντας το χέρι σας σε βραστό νερό. Λοιπόν, δεν είναι αλήθεια ότι αυτό που είναι πιο κοντά σε εμάς είναι πιο ζεστό και αυτό που είναι μακρύτερα είναι πιο δροσερό;»

Ο Κομφούκιος δεν ήταν σε θέση να διευθετήσει το θέμα  και να δώσει απάντηση.

Τα δύο παιδιά γελούσαν μαζί του.

«Ποιος είπε ότι είσαι ένας μορφωμένος άνθρωπος;»

 

Μύκονος, Κυκλάδες

 

info

Το Celebrity and Media Fam Trip που είχα την τιμή να συμμετέχω και να συν-σχεδιάσω οργάνωσε ο καινούριος Tour Operator My Odyssey.

Η πτήση μας ΑθήναΜύκονος έγινε με το πολύ κομψό τζετ της εταιρείας K2 Smartjets. Ήταν δε τόσο απαλή και απολαυστική που για το μόνο που λυπηθήκαμε είναι το ότι κράτησε τόσο λίγο… Η δε ωραία αεροσυνοδός (ή Έφη, στη φωτό), μας περιποιήθηκε βασιλικά! Αίθριοι ουρανοί και καλές πτήσεις σε όλο το πλήρωμα.

Η ιστορία του Κομφούκιου είναι μεταφρασμένη από το website: www.chinapage.com.

 

 

Social Media