Ναύπλιο, Ακροναυπλία, Μπούρτζι, Αργολίδα, Ναύπλιος, Παλαμήδι, Παλαμήδης, Άργος

Μόνος στην Ακροναυπλία

Ένα πολύ δημοφιλές κλισέ για το Ναύπλιο λέει πως  είναι πολύ «ερωτική» πόλη, ιδανική για ζευγάρια. Αν συμφωνήσω με αυτό τότε εκείνο το απόγευμα θα ήμουν αρκετά άτυχος. Γιατί βρισκόμουν στο Ναύπλιο. Μόνος.

Αμ δε.

Μόνο άτυχος δεν ήμουν. Γιατί φτάνοντας με το ελικόπτερο στο Nafplia palace και μετά το check in διαπίστωσα ότι οι ευγενέστατοι και γενναιόδωροι ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου μου έκαναν ένα μοναδικό δώρο: να μείνω στην ambassador villa που βρίσκεται δίπλα στα τείχη. «Μπα κάποιος μου κάνει πλάκα…» είπα στον ευγενικό υπάλληλο που με συνόδευσε στην Villa 401. Κοκκίνισε ο  χριστιανός. Τι να πει;

Ναύπλιο, Ακροναυπλία
Nafplia Palace

Την ήξερα τη βίλα. Την είχα δει σε πολύ πρόσφατο inspection. Και είχα μείνει άναυδος. Και τώρα θα έμενα εδώ… Ένοιωθα πως κάποιος με υψηλή αίσθηση του χιούμορ με έβαλε στη μικρή αυτή φέτα παραδείσου.

Αργά απόγευμα με καύσωνα και το νερό της πισίνας ήταν χλιαρό. Μπροστά ακριβώς οι κεραμιδένιες στέγες και τρούλοι της γραφικής πολιτείας τρεμούλιαζαν από τη ζέστη. Τ’ Ανάπλι  ζεσταινόταν όπως κι εγώ…

Ακούμπησα στο βρεγμένο περβάζι και άφησα το βλέμμα μου να ταξιδέψει στο Παλαμήδι και τα τείχη της Ακροναυπλίας. Η βίλα μου για την ακρίβεια είναι χτισμένη ακριβώς δίπλα τους. Ακουμπάω την ιστορία στο ίδιο μου το δωμάτιο!

Ναύπλιο, Ακροναυπλία
Το Ναύπλιο, από την Ακροναυπλία

Τα τζιτζίκια χαλάνε τον κόσμο… και μόλις που σουρουπώνει. Μια καμπάνα χτυπάει και στο ρολόι του κάστρου τρία κορίτσια γελάνε τρώγοντας πασατέμπο. Κοιτάνε την πισίνα την καταπράσινη αυλή κι εμένα να μουλιάζω στο νερό. Ποιος ξέρει τι θα σκέφτονται;

Τις βλέπω και σκέφτομαι για τις κοινοτοπίες περί ερωτισμού του Ναυπλίου. Ίσως και να χουν μια ιστορική βάση όμως. Ο Ναύπλιος ήταν ένας ωραίος άντρας ο οποίος στον θαυμαστό κόσμο της ελληνικής μυθολογίας ήταν εκτελεστής … γυναικών (κατ εντολή των συζύγων τους!) τι οποίες όμως τις λυπόταν και τις άφηνε να ζήσουν σε μέρη μακρινά και ασφαλή. Κι εκείνες φυσικά τον λάτρευαν τον ωραίο Ναύπλιο.

Είχε δε τόση ρέντα στις γυναίκες ο αφιλότιμος ώστε όταν έμαθε πως οι Αχαιοί σκότωσαν τον γιο του, τον Παλαμήδη στην Τροία (με δόλο του πανούργου Οδυσσέα) έκανε το εξής σατανικό: πήγε και βρήκε όλες – ναι ΟΛΕΣ! – τις γυναίκες των Αχαιών βασιλιάδων (πλην Πηνελόπης η οποία ήταν απρόσιτη σαν καλόγρια στην έρημο!) και τις έκανε ερωμένες του. Τέτοιο μαζικό όργιο δεν έχει ματαγίνει! Αυτός ήταν ο Ναύπλιος…

Ε, πως να μην είναι ερωτική σήμερα η πόλη του;

Ναύπλιο, Ακροναυπλία
Nafplia Palace

Η ώρα πέρασε και με την ιστορία ξεχάστηκα. Πάω να απολαύσω την παιδική χαρά της βίλας μου, δηλαδή το μπάνιο με το τζακούζι, το χαμάμ και το πριβέ γυμναστήριο. Αν με πάρουν τα παιδιά να πάμε για φαγητό θα πω πως είμαι άρρωστος.

Θέλω να πιω το κρασί μου στην πισίνα χαζεύοντας τα φωτισμένα κάστρα.

Μόνος;

Ε, μόνος. Τι να κάνουμε; Θα τo αντέξω (εδώ γελάνε…)

(Ιδού και μερικές φωτό από την θρυλική Ambassador Villa του Nafplia Palace. Εγώ είμαι φωτογραφημένος από ένα ζευγάρι φίλων. Δεν άντεξα τόση ομορφιά μόνος βλέπετε…)

Ναύπλιο, Ακροναυπλία
Nafplia Palace

Που βρίσκομαι;
Στο Ναύπλιο, μια από τις ομορφότερες πόλεις της Ελλάδας, πρώτη πρωτεύουσα του νέου ελληνικού κράτους, ισόβια πρωτεύουσα των ζευγαριών της Ελλάδας και αγαπημένη πόλη ποιητών και συγγραφέων. Βρίσκεται την Πελοπόννησο, λίγο έξω από το Άργος και ο συντομότερος τρόπος για να έρθετε (εκτός από το ελικόπτερο) είναι με αυτοκίνητο μέσω Άργους (ο ωραιότερος – αλλά με πολλές στροφές – δρόμος είναι μέσω Επιδαύρου).

Ναύπλιο, Ακροναυπλία
Nafplia Palace

Info
Το ξενοδοχείο Nafplia palace είναι ένα ιστορικό συγκρότημα (το παλιό «Ξενία» του Ναυπλίου) χτισμένο δίπλα στα τείχη της Ακροναυπλίας, στο συγκλονιστικότερο setting της πόλης. Η παλιά πτέρυγα ανακαινίζεται σταδιακά (διατηρεί μια εκπληκτική πατίνα και αίσθηση early 70’s!) ενώ η νέα πτέρυγα με τις βίλες είναι αληθινά συναρπαστική και η δημιουργία της έκανε αληθινά αίσθηση. Μέλος της αλυσίδας «Preffered Hotels and Resorts», με 51 δωμάτια και 33 συγκλονιστικές βίλες (οι περισσότερες με εξωτερικά τζακούζι και ιδιωτικές πισίνες (και η δική μου!) το ξενοδοχείο ορίζει σήμερα την αληθινά πολυτελή διαμονή στο Ναύπλιο και σε μια κατηγορία που αληθινά έλειπε από την πόλη. Τα λόγια δεν περιγράφουν την αίσθηση, οι φωτογραφίες και πάλι λίγες είναι. Μόνο η εμπειρία της διαμονής αποκαλύπτει την αλήθεια. Αποκαλύπτει επίσης ένα άλλο Ναύπλιο. Αξιέραστο. Ναι, αυτή είναι η λέξη…
(Περισσότερες πληροφορίες και μια πιο ολοκληρωμένη ιδέα για το ξενοδοχείο και τις κορυφαίες υπηρεσίες του στο www.nafpliapalace.gr).

Social Media